mail: secretary@demolay.gr

Squire
Ιπποτικός Ακόλουθος

DeMolay Order
Μέλος DeMolay

Knighthood
Ιππότης Demolay

Alumni
Aπόφοιτος DeMolay

Η DeMolay International είναι η μεγαλύτερη οργάνωση αδελφότητας νέων στον κόσμο για νέους ηλικίας 12 έως 21 ετών. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμά του έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ένα καλό, ασφαλές, ηθικό περιβάλλον στους νέους, ενώ παράλληλα διδάσκει ηγετικές δεξιότητες . Απώτερος στόχος της οργάνωσης είναι η οικοδόμηση καλύτερων νέων, οι οποίοι, με τη σειρά τους, θα  γίνουν καλύτεροι σαν ενήλικες, πολίτες, σύζυγοι, πατέρες, φίλοι και ηγέτες στο μέλλον.

 

Πώς άρχισε όμως το τάγμα DeMolay?

 

Το 1919, ενώ εργαζόταν σε ένα  από τα Τεκτονικά Σώματα στο Κάνσας Σίτι, Missouri, ο κύριος Frank Sherman Land προσέλαβε έναν έφηβο με το όνομα Λούις Lower για να κάνει περίεργες και δύσκολες δουλειές γύρω από το κτίριο που δεν ήθελε να κάνει κανείς άλλος. Σύντομα,ο Land διαπίστωσε ότι ο πατέρας του Lower  είχε πεθάνει σε ένα κυνηγετικό ατύχημα λίγο πριν και ότι ο Lower έχασε την καθοδήγηση που θα παρείχε ένας πατέρας στον γιό του. Λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτό ήταν ακριβώς στο  τέλος του  Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Land υπέθεσε ότι και άλλοι νέοι άνδρες μέσα στην κοινότητα θα  είχαν επίσης  το ίδιο πρόβλημα, θα είχαν στερηθεί δλδ το πατρικό πρότυπο και θα χρειάζονταν κάποιο είδος πατριαρχικής επιρροής / υποστήριξης.

 

Ο Land λοιπόν πρότεινε στον Lower να καλέσει μερικούς φίλους του μαζί για να συζητήσουν την ίδρυση ενός κλαμπ. Μέσα σε λίγες μέρες, ο Lower έφερε οκτώ φίλους του σε μια συνάντηση. Οι εννέα νεαροί συμφώνησαν ότι η ιδέα ενός “κλαμπ” ήταν καλή . Σύντομα, η οργάνωση “Order of DeMolay” γεννήθηκε. Μέσα σε τρία χρόνια, Περιστύλια είχαν ιδρυθεί σε 39 από τις τότε 48 πολιτείες της Αμερικής και στην περιφέρεια της Κολούμπια.

 

Από πού προήλθε το όνομα DeMolay;

 

Ο Jacques DeMolay γεννήθηκε στη Γαλλία το 1244. Σε ηλικία 21 ετών, έγινε μέλος  των Ναϊτών Ιπποτών, μια ομάδα που αρχικά ονομαζόταν “Poor Fellow Soldiers of Jesus Christ.” Με την έγκριση του Πάπα και της Εκκλησιαστικής Συνόδου  το 1128, σκοπός τους ήταν να φυλάξουν το δρόμο μεταξύ Ιερουσαλήμ και Ακρας. (ένα λιμάνι στη Μεσόγειο).

Λόγω της εκκλησιαστικής επικύρωσης που τους δόθηκε απο τον Πάππα και του γεγονότος ότι πολέμησαν γενναία σε αρκετές σταυροφορίες, οι Ναΐτες Ιππότες  ήταν μια δημοφιλής ομάδα μεταξύ των ανθρώπων τότε.

Το 1298, ο Jacques DeMolay εξελέγη Μεγάλος Δάσκαλος (αρχηγός) των Ναϊτών. Με τα χρόνια, η οργάνωση συγκέντρωσε μεγάλο πλούτο και ο βασιλιάς Φίλιππος της Γαλλίας έγινε παρανοϊκός ότι θα χρησιμοποιούσαν τη δύναμη και τον πλούτο τους εναντίον του. Ψευδείς κατηγορίες ασκήθηκαν εναντίον του DeMolay και των Ναϊτών από τον  Βασιλιά για να τους χαρακτηρίσουν εγκληματίες και αιρετικούς. Με εντολή του  Βασιλιά, ο Ζακ DeMolay και εκατοντάδες  μέλη των  Ναϊτών Ιπποτών συνελήφθησαν και ρίχτηκαν στη φυλακή για επτά χρόνια. Ο DeMolay και οι συμπατριώτες του Ναΐτες βασανίστηκαν επανειλημμένα σε προσπάθειες να τους πείσουν να προδώσουν άλλους ηγέτες και μέλη των αγαπημένων του Ναϊτών, και αρνιόταν συνεχώς.

Τελικά,  καταδικάστηκε και κάηκε στην πυρά στις 18 Μαρτίου 1314. Ο DeMolay πέθανε μάρτυρας στην αφοσίωση.

 

Τα αρχικά εννέα μέλη του DeMolay επέλεξαν το όνομα προς τιμήν του Jacques DeMolay και των υψηλών αρχών πίστης του.