mail: secretary@demolay.gr

Squire
Ιπποτικός Ακόλουθος

DeMolay Order
Μέλος DeMolay

Knighthood
Ιππότης Demolay

Alumni
Aπόφοιτος DeMolay

…  απαντήσεις σε  συνήθεις ερωτήσεις

 

Πρόλογος

Λοιπόν, έχεις  ένα φίλο ή έχεις γνωρίσει κάποιον που είναι μέλος  της Διεθνούς DeMolay… και  αναρωτιέσαι περί τίνος πρόκειται.

Είναι κατανοητό ότι εσύ, φυσικά, έχεις πολλές  ερωτήσεις, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο DeMolay δεν είναι πολύ γνωστός.  Αλλά, κάποτε ήταν…  

Με λίγα λόγια, είναι η μεγαλύτερη οργάνωση νέων στον κόσμο για νέους ηλικίας μεταξύ 12 και 21 ετών.  Από την ίδρυσή της  το 1919, πάνω από ένα εκατομμύριο νέοι έχουν γίνει μέλη του DeMolay.  Πολλοί έχουν γίνει ονόματα και ηγέτες στο  επιλεγμένο τους επάγγελμα.  Το περιβάλλον του  DeMolay International τους παρείχε τις απαραίτητες δεξιότητες, οι οποίες διαφορετικά είναι  δύσκολο να βρεθούν για τους νέους… με ηγετικές ικανότητες.

Αυτό   το φυλλάδιο είναι έτοιμο να  σας δώσει απαντήσεις σε μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με το DeMolay. 

Αφιερώστε λίγα λεπτά για να δείτε τις πληροφορίες που παρέχονται εδώ.   Θα έχετε μια επισκόπηση της ιστορίας, των αξιών, της  λειτουργίας,  της χορηγίας και  των δραστηριοτήτων ενός Περιστυλίου (Chapter)  της DeMolay International

 Μπορεί να έχετε άλλες ερωτήσεις εκτός από αυτές που απαντήθηκαν εδώ. Μπορεί να είναι ζητήματα γενικού χαρακτήρα ή ερωτήσεις  που σχετίζονται ειδικά με το τοπικό σας  Περιστύλιο.

Όποιες και αν είναι οι ερωτήσεις σας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τη Διοίκηση DeMolay Ελλάδος 

Είμαστε επίσης στην ευχάριστη θέση να σας θέσουμε  σε επαφή με ένα τοπικό κεφάλαιο αν νομίζετε ότι είστε έτοιμοι να συμμετάσχετε!  Εκτιμούμε την προθυμία σας να μάθετε περισσότερα για το  πώς αυτός ο οργανισμός δημιουργίας χαρακτήρων και ανάπτυξης ηγεσίας  έχει συμπληρώσει την ανάπτυξη χιλιάδων νέων σε θετικούς, παραγωγικούς άνδρες και ποιοτικούς πολίτες στις κοινότητές τους.

Παρακαλώ διαβάστε παρακάτω.

Η DeMolay International είναι η μεγαλύτερη οργάνωση αδελφότητας νέων στον κόσμο  για νέους άνδρες ηλικίας 12 έως 21 ετών. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμά του έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ένα καλό, ασφαλές, ηθικό περιβάλλον στους νέους, ενώ παράλληλα διδάσκει ηγετικές δεξιότητες . Απώτερος  στόχος της οργάνωσης  είναι η οικοδόμηση καλύτερων νέων, οι οποίοι, με τη σειρά τους, θα  γίνουν καλύτεροι άνδρες, πολίτες, σύζυγοι, πατέρες, φίλοι και ηγέτες στο  μέλλον.

Το 1919, ενώ εργαζόταν σε ένα  από τα Τεκτονικά Σώματα στο Κάνσας Σίτι, Missouri, ο κύριος Frank Sherman Land προσέλαβε έναν έφηβο με το όνομα Lewis Lower για να κάνει περίεργες και δύσκολες δουλειές γύρω από το κτίριο που δεν ήθελε να κάνει κανείς άλλος. Σύντομα, ο Land, διαπίστωσε ότι ο πατέρας  του Lower  είχε πεθάνει σε ένα κυνηγετικό ατύχημα λίγο πριν και ότι ο Lower έχασε την  καθοδήγηση που  θα παρείχε ένας πατέρας στον γιό του. Λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτό ήταν ακριβώς στο  τέλος του  Α’ Παγκοσμίου Πολέμου,ο Land υπέθεσε ότι και άλλοι νέοι μέσα στην κοινότητα θα  είχαν  επίσης  το ίδιο πρόβλημα, θα είχαν στερηθεί δλδ το πατρικό πρότυπο και θα χρειάζονταν κάποιο είδος πατριαρχικής επιρροής και υποστήριξης. 

Ο Land πρότεινε στον Lower να  καλέσει μερικούς φίλους του μαζί για να συζητήσουν την ίδρυση ενός κλαμπ. Μέσα  σε λίγες μέρες, ο Lower έφερε οκτώ φίλους του σε μια συνάντηση. Οι εννέα νεαροί συμφώνησαν ότι η ιδέα ενός κλαμπ ήταν καλή . Σύντομα, η οργάνωση “Order of DeMolay”  γεννήθηκε. Μέσα σε τρία χρόνια, Chapters είχαν ιδρυθεί  σε 39 από τις τότε 48 πολιτείες (Florida included) και στην  περιφέρεια της Κολούμπια.

Από πού προήλθε το όνομα DeMolay;

Ο Jacques De Molay  γεννήθηκε στη Γαλλία το 1244.  Σε ηλικία 21 ετών, έγινε μέλος   των Ναϊτών Ιπποτών, μια ομάδα που αρχικά ονομαζόταν “Poor Fellow Soldiers of Jesus Christ.” Με την  έγκριση του Πάπα και της Εκκλησιαστικής Συνόδου  το  1128, σκοπός τους ήταν να φυλάξουν το δρόμο μεταξύ Ιερουσαλήμ και Ακρας.(ένα λιμάνι στη  Μεσόγειο).   Λόγω της εκκλησιαστικής επικύρωσης και του γεγονότος ότι πολέμησαν γενναία σε αρκετές σταυροφορίες, οι Ναΐτες Ιππότες  ήταν μια δημοφιλής ομάδα μεταξύ των ανθρώπων.

Το 1298, ο Jacques DeMolay  εξελέγη Μεγάλος Δάσκαλος (αρχηγός) των  Ναϊτών.Με τα χρόνια, η οργάνωση συγκέντρωσε μεγάλο πλούτο και ο βασιλιάς Φίλιππος της Γαλλίας έγινε παρανοϊκός ότι θα χρησιμοποιούσαν τη δύναμη και τον  πλούτο  τους εναντίον του. Ψευδείς κατηγορίες ασκήθηκαν  εναντίον του DeMolay και των Ναϊτών από τον  Βασιλιά για να τους χαρακτηρίσουν  εγκληματίες  και αιρετικούς.  Με εντολή του  Βασιλιά, ο Ζακ DeMolay και  εκατοντάδες  μέλη των  Ναϊτών Ιπποτών  συνελήφθησαν και ρίχτηκαν στη φυλακή για επτά χρόνια. DeMolay και οι συμπατριώτες του  Ναΐτες βασανίστηκαν  επανειλημμένα σε προσπάθειες να τους πείσουν να προδώσουν άλλους ηγέτες και μέλη των αγαπημένων του  Ναϊτών, και αρνιόταν συνεχώς.  Τελικά,  καταδικάστηκε και κάηκε στην πυρά στις 18 Μαρτίου  1314.

Ο DeMolay πέθανε μάρτυρας στην αφοσίωση.

Τα αρχικά εννέα μέλη του DeMolay επέλεξαν το όνομα  προς τιμήν του Jacques DeMolay και των υψηλών αρχών πίστης του.

Οι απαιτήσεις είναι λίγες, αλλά η καθεμία είναι σημαντική.  Για να είναι μέλος  του DeMolay, ένας νεαρός άνδρας πρέπει:

Να είστε μεταξύ   12 και 21 ετών;

Να είστε καλός χαρακτήρας και με καλή φήμη.

 Να έχεις πίστη στο Θεό, σε ένα Υπέρτατο Ον ή Θεότητα.;

Υποβολή αίτησης προσχώρησης (αίτηση)·  και

Παρακολουθήστε μια  τελετή μύησης 2 τμημάτων .

Η τελετή μύησης  του DeMolay  είναι ο εορτασμός της δέσμευσης ενός νέου να βελτιωθεί  με το να γίνει ένας DeMolay.  Αυτός ο προσανατολισμός και η εξήγηση ξεχωρίζει το Τάγμα DeMolay από άλλες οργανώσεις, επειδή οι ίδιοι οι  νέοι το παρουσιάζουν σε όλα  τα νέα μέλη, μαζί ως  Περιστύλιο.

Η  ίδια η τελετή περιέχει δύο τμήματα, ή “Βαθμούς.” Το πρώτο ονομάζεται   Αρχικός Βαθμός.  Είναι ένα επίσημο γεγονός κατά τη διάρκεια του οποίου   ο νεαρός γνωρίζει τις θεμελιώδειες αρχές του DeMolay. 

Η δεύτερη ενότητα, που ονομάζεται  DeMolay Degree, είναι ένα δρώμενο που  απεικονίζεται από τα μέλη του DeMolay. Το θέμα του έργου είναι η ιστορία του Jacques DeMolay, όπως προαναφέρθηκε στην τελευταία ενότητα. 

Το έργο διδάσκει πίστη στις πεποιθήσεις, την οικογένεια, τους φίλους και τις δεσμεύσεις – σημαντική αξία για  τη σημερινή νεολαία.

Tα πιστεύω των Γονέων 

Πιστεύω στην  ένδοξη κληρονομιά της νεολαίας, στην φιλοδοξία της  και στην υπέροχη υπόσχεσή της.

 Πιστεύω στο θάρρος, την τιμή και την έμφυτηαξιοπρέπεια των νέων  μας.

Πιστεύω  στους γιους  μας.

 Πιστεύω στις  αρχές του  Τάγματος του DeMolay ως παράδειγμα στο  έργο του να  καθοδηγεί τους νέους μας σε καλύτερο, ευγενέστερο, ιπποτικό προορισμό.

Και δεσμεύομαι για την  πιστή μου υποστήριξη στην οργάνωση.

απ ‘  όσο μπορώ.

Written by Mrs. Jennie Schirmer, DeMolay Mom in Duluth, Minnesota

Ταπεινά και ειλικρινά,

  • υποσχέθηκα να γίνω καλύτερος γιος.
  • υποσχέθηκα  να αγαπώ και να υπηρετώ τον Θεό, τη χώρα μου και τους συνανθρώπους μου.
  • υποσχέθηκα να τιμώ και να προστατεύσω  κάθε γυναίκα.
  • υποσχέθηκα  να μην κατηγορώ άδικα κανέναν.
  • υποσχέθηκα να βοηθώ και να υποστηρίζω τη δημόσια παιδεία.
  • υποσχέθηκα  να είμαι πιστός στους φίλους και τους αδελφούς μου.
  • όλα  αυτά τα πράγματα, και πολλά άλλα,  υποσχέθηκα!

Ποιο είναι το τελετουργικό?

Το τελετουργικό του Τάγματος του DeMolay είναι πραγματικά αυτό που  το ξεχωρίζει από άλλες ομάδες  νέων.

Αποτελείται από μια σειρά τελετών, κάθε μία  με συμβολική σημασία που έχει ως στόχο να εμπνεύσει τους νέους άνδρες να γίνουν καλύτεροι  πολίτες, καλύτεροι φίλοι και ώριμοι άνθρωποι.

Σε αυτές τις τελετές  περιλαμβάνονται  οι συνήθεις τρόποι ανοίγματος και λήξης των  συναντήσεών τους,  εισαγωγής νέων μελών και εγκατάστασης αξιωματικών.  Το τελετουργικό  DeMolay γράφτηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1920 από τον Frank Marshall, έναν εξέχοντα Τέκτονα και δημοσιογράφο της  εφημερίδας Kansas City Star. 

Οι τελετές αυτές  είναι σχεδόν αμετάβλητες απο τότε.

Ποιο είναι το νόημα του  εμβλήματος DeMolay;

Κάθε μέρος του επίσημου εμβλήματος DeMolay έχει τη σημασία του για ένα μέλος του Τάγματος του DeMolay.

Τα Ρουμπίνια και το Στέμμα τιμούν τον ιδρυτή, Frank S. Land, και τους εννέα νέους των οποίων οι δεσμοί φιλίας τους ένωσαν στο σχηματισμό του Τάγματος του DeMolay.
Το αρχικό έμβλημα περιβάλλεται από μαργαριτάρια, τα οποία αντικαταστάθηκαν από ρουμπίνια καθώς το καθένα απο τα ιδρυτικά μέλη  έφτανε στην ουράνια ανταμοιβή του…

Το κράνος είναι εμβληματικό του ιπποτών, χωρίς το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει λεπτότητα του χαρακτήρα.

Η Ημισέληνος είναι ένα σημάδι μυστικότητας και υπενθυμίζει συνεχώς στο κάθε μέλος DeMolay το καθήκον τους να μην αποκαλύπτουν τα μυστικά του Τάγματος, ούτε να προδίδουν την εμπιστοσύνη ενός φίλου.

Ο Πενταμελής Λευκός Σταυρός συμβολίζει την καθαρότητα των προθέσεων να θυμόμαστε πάντα το σύνθημα του Τάγματος: «Κανένας DeMolay δεν θα αποτύχει ως πολίτης, ως ηγέτης ή ως άνθρωπος».

Τα Σταυρωμένα Σπαθιά υποδηλώνουν δικαιοσύνη, σθένος και έλεος. Συμβολίζουν τον αδιάκοπο πόλεμο του DeMolay ενάντια στην αλαζονεία, τον δεσποτισμό και τη μισαλλοδοξία.

Τα Αστέρια γύρω από την Ημισέληνο συμβολίζουν την ελπίδα, και θα πρέπει πάντα να μας υπενθυμίζουν εκείνες τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα που οφείλει ένας αδελφός DeMolay σε έναν άλλο.